Brand- en inbraakwerende kluizen

Inbraakwerende kluizen, ook wel bekend als veiligheidskluizen of brandkasten, zijn speciaal ontworpen om de inhoud te beschermen tegen inbraakpogingen. Ze worden vaak gebruikt om waardevolle voorwerpen, documenten, contant geld, sieraden en andere belangrijke items te beveiligen. Deze kluizen zijn gebouwd met sterke materialen en zijn voorzien van verschillende beveiligingskenmerken om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen. Enkele kenmerken van inbraakwerende kluizen zijn onder meer:

  1. Stevige constructie: Inbraakwerende kluizen zijn meestal gemaakt van dikke en robuuste materialen zoals staal, beton of speciale composietmaterialen om te voorkomen dat ze gemakkelijk worden doorboord of opengebroken.
  2. Vergrendelingssystemen: Deze kluizen zijn uitgerust met geavanceerde vergrendelingssystemen zoals dubbele sloten, elektronische sloten, combinatiesloten of biometrische sloten. Deze vergrendelingssystemen bieden extra beveiliging tegen manipulatie of ongeoorloofde toegang.
  3. Verankeringsmogelijkheden: Veel inbraakwerende kluizen kunnen worden verankerd aan de vloer of muur, wat de weerstand tegen inbraak verder verhoogt door te voorkomen dat de kluis gemakkelijk wordt verplaatst of meegenomen door inbrekers.
  4. Beveiligingsclassificaties: Kluizen worden vaak beoordeeld op basis van beveiligingsclassificaties die aangeven hoe lang ze bestand zijn tegen verschillende inbraakmethoden, zoals boor- en snijgereedschappen. Deze classificaties helpen consumenten bij het kiezen van een kluis die geschikt is voor hun specifieke behoeften.
  5. Brandwerendheid: Sommige inbraakwerende kluizen bieden ook bescherming tegen brand, naast bescherming tegen inbraak. Deze kluizen zijn ontworpen om de inhoud te beschermen tegen brand gedurende een bepaalde periode, vaak aangeduid in uren, bij blootstelling aan vuur.

Het is belangrijk om bij het kiezen van een inbraakwerende kluis rekening te houden met factoren zoals de beveiligingsclassificatie, de grootte, de installatiemogelijkheden en uw specifieke beveiligingsbehoeften.

Gecertificeerde kluizen

Ons leveringsprogramma bestaat uit moderne, strak vormgegeven gecertificeerde kluizen in alle klasses met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Door Europese certificeringen zoals Securitylevel 1 en 2 (EN 14450) en de Euroklassen 0 tot en met 7 (EN 1143-1) worden onze producten altijd geaccepteerd door uw verzekeraar.

Advies nodig?

Justin MB Safety

Maatwerk oplossingen voor brand- en inbraakwerende kluizen

Kluizen en brandkasten zijn er in elke uitvoering en voor iedere toepassing. Voor het professioneel opbergen van (wissel)geld, documenten, waardepapieren etc bent u bij ons aan het juiste adres. Ons leveringsprogramma bestaat uit moderne, strak vormgegeven gecertificeerde kluizen in alle klasses met een uitstekende prijskwaliteitsverhouding.

  • Europese certificeringen zoals Securitylevel 1 en 2 EN 14450
  • Euroklassen 0 tot en met 7 EN 1143-1
  • Onze producten worden altijd geaccepteerd door uw verzekeraar.
Offerte aanvraag
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Advies nodig?

Justin MB Safety