Brandveiligheid

De mens heeft behoefte aan een vertrouwde en veilige omgeving. Daar hoort ook brandblusapparatuur bij. MB Safety kan in deze behoefte voorzien zowel zakelijk als privé. Onze divisie brandblussers staat graag voor u klaar.

MB Safety helpt u bij:

  • Verkoop, installatie en onderhoud brandblussers
  • Erkend REOB brandblus onderhoudsbedrijf
  • Onderhoud brandhaspels
  • Afpersen droge blusleidingen
  • Inspectie en onderhoud noodverlichting
  • Periodiek/maandelijks testen brandmeldinstallatie

Wat is een geschikt blusmiddel tijdens bepaalde situaties?

In huizen en kantoren worden over het algemeen blusmiddelen geplaatst die brandklasse A en B kunnen bestrijden. Branden in deze categorieën komen op deze locaties namelijk het meeste voor. Een schuimblusser leent zich vervolgens perfect om deze brand te bestrijden. De combinatie van schuim en water zorgt voor weinig tot geen nevenschade. Daarnaast kan het zonder zorgen gebruikt worden op elektrische apparatuur. Indien de blusser op een locatie geplaatst wordt waar ook gewerkt wordt met gas, is het aan te raden een blusser te nemen die in staat is gasbranden te bestrijden. Hiervoor is de Poederblusser uitermate geschikt. Het nadeel van een poederblusser, in vergelijking met een schuimblusser, is dat er veel nevenschade zal optreden na en tijdens het gebruik. Voor branden in serverruimten of ruimten waar computers staan, kan een koolzuursneeuwblusser gebruikt worden. De blusstof is niet elektrisch geleidend en veroorzaakt geen schade aan omliggende objecten.

Brandblusser onderhoud | MB Safety

In welke situatie is een schuimblusser geschikt?

Deze blussers zijn geschikt voor het blussen van vaste stoffen en vloeibare stoffen. In huizen en kantoren worden over het algemeen blusmiddelen geplaatst die brandklasse A en B kunnen bestrijden. Branden in deze categorieën komen op deze locaties namelijk het meeste voor. Een schuimblusser leent zich vervolgens perfect om deze brand te bestrijden. De combinatie van schuim en water zorgt voor weinig tot geen nevenschade. Daarnaast kan het zonder zorgen gebruikt worden op elektrische apparatuur. De schuimblussers hebben een uitstekende bluscapaciteit.

In welke situatie is de poederblusser geschikt?

Deze blussers zijn geschikt voor het blussen van vaste stoffen, vloeibare stoffen en gasbranden. In huizen en kantoren worden over het algemeen blusmiddelen geplaatst die brandklasse A en B kunnen bestrijden. Als er op deze locatie ook gewerkt wordt met gas, is het aan te raden een blusser te nemen die in staat is gasbranden te bestrijden. Hiervoor is de poederblusser uitermate geschikt. Het nadeel van een poederblusser, in vergelijking met een schuimblusser, is dat er veel nevenschade zal optreden na en tijdens het gebruik. De poederblussers hebben een uitstekende bluscapaciteit.

In welke situatie is de koolzuursneeuwblusser geschikt?

Deze blussers zijn uiterst geschikt voor het blussen van vloeistof-, serverruimte- en computerbranden. Een koolzuursneeuwblusser is geschikt voor vloeistofbranden. Daarnaast is deze speciaal geschikt voor serverruimteen computerbranden. Dit omdat deze blusser weinig tot geen schade aanricht aan omliggende objecten tijdens het blussen. Wel dient er met deze blusser zorgvuldig te worden omgegaan, omdat het bij gebruik van grote hoeveelheden blusstof (met name in kleine ruimten) een verstikkende werking kan hebben voor mens en dier. De koolzuursneeuwblussers hebben ook een uitstekende bluscapaciteit.

In welke situatie is de slanghaspel geschikt?

Panden met een oppervlakte van meer dan 500 vierkante meter moeten verplicht over een brandslanghaspel beschikken. De verplichting tot het installeren van brandslanghaspels is vastgelegd in het Bouwbesluit 2012. Onze brandslanghaspels zijn gefabriceerd en gecertificeerd volgens EN 671-1 en CE en worden standaard geleverd in RAL 3000 Fire Red. Daarnaast zijn de slanghaspels optioneel verkrijgbaar in een RVS uitvoering (geschikt voor de voedingsindustrie) en in een zeewaardig bestendig aluminium uitvoering (geschikt voor zwembaden).

Slanghaspels | MB Safety

Advies nodig?

Justin MB Safety

Controle en onderhoud brandblusapparatuur

Sinds 2010 is het wettelijk verplicht om kleine blusmiddelen eens per twee jaar te controleren. In sommige gevallen wordt zelfs een jaarlijkse controle geëist. Met het bezit van de Regeling Erkende Onderhoudsbedrijven Brandbeveiliging (REOB) certificering kan MB Safety naast de levering ook de controles en het onderhoud uitvoeren.

Noodverlichting en BHV producten

De term ‘noodverlichting’ is een verzamelnaam, hieronder vallen namelijk de noodevacuatieverlichting en de vervangingsverlichting. MB Safety is in staat om alle type noodverlichting te inspecteren, te controleren en te onderhouden. In geval van defecten lost MB Safety deze direct op. Ook BHV producten leveren wij. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan complete verbandkoffers, spray brandblussers, hesjes, helmen, afzetlint en pictogrammen. Deze producten worden gebruiksklaar geleverd en zijn direct inzetbaar in geval van calamiteiten. MB Safety kan alle diensten tijdens één bezoek uitvoeren; hierdoor wordt er bespaard op reistijd, brandstof en kosten. Als klant heeft u hier zodoende voordeel van! Wij hebben extra voordelige tarieven i.c.m. onderhoudsabonnementen brandblussers en kluizen

Offerte aanvraag
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Advies nodig?

Justin MB Safety