Wij beschikken over nieuwe ventilatoren voor onze serverkluizen. Ten opzichte van de oude ventilatoren produceren deze ventilatoren een veel lagere decibel. Ventilatoren zijn dan ook zeker niet onmisbaar in uw serverkast. Naast serverkluizen beschikken wij ook over datakluizen. In dit nieuwsbericht leest u meer over onze nieuwe ventilatoren voor serverkluizen en ons aanbod aan datakluizen.

Wat zijn serverkluizen?

In ons assortiment beschikken wij over serverkluizen. De serverkluizen zijn geschikt voor het veilig opbergen van servers, netwerkapparatuur en accessoires. Deze kasten moeten de apparatuur beschermen tegen oververhitting, omstoten, diefstal, vuil en stof. Serverkasten worden ook wel patchkasten genoemd. Het verschil zit hem in de deur. Een serverkast of kluis heeft een dichte deur of een geperforeerde deur. Een patchkast heeft een glazen deur. Meestal beschikken deze kasten over frames om de apparatuur in te kunnen bevestigen.

Zoals hierboven al werd benoemd, moet de serverkluis de apparatuur beschermen tegen oververhitting. Servers geven namelijk veel warmte af, wat kan zorgen voor defecten, een kortere levensduur, kortsluiting of zelfs brand. De warmte moet de kast dus wel kunnen verlaten. Dit gebeurt door ingebouwde ventilatoren.

Daarnaast beschikt de kluis over geperforeerde legborden om de luchtdoorstroming in de kluis zo optimaal mogelijk te houden.

In de serverkluis bevinden zich meerdere 240 V-stopcontacten met kabeldoorvoer voor de bekabeling. Deze zijn voorzien van een thermostaat gestuurde ventilator 1000 W (80F/160F) of 1500 W (190F/290F). Deze zijn echter niet geheel geluidloos.

Habeco Serversafe

Nieuwe ventilatoren voor serverkasten

MB Safety B.V. heeft hiervoor dé oplossing. Wij beschikken namelijk over nieuwe ventilatoren die veel minder decibel verstrekken.

Heeft u nu een kast waarvan de ventilatoren veel geluid maken? Geen probleem, wij kunnen deze ventilatoren demonteren en de nieuwe ventilatoren hierop monteren.

Ook verkopen wij nieuwe serverkasten met de nieuwe ventilatoren, die vrijwel geen geluid maken. Dit zorgt ervoor dat u geen hinder ervaart van uw serverkluizen. De nieuwe ventilatoren bieden de juiste comfort in de serverkasten voor de opslag van uw apparatuur zonder dat u er last van heeft.

Naast serverkluizen ook datakluizen

Naast serverkasten beschikken wij ook over datakluizen. Hierin kunt u belangrijke data opslaan, zoals CD’s, externe harde schijven en usb-sticks. Ook laptops en computers kunt u hierin veilig opbergen.

Wij beschikken over een ruim assortiment aan datakluizen. De meeste datakluizen in ons assortiment hebben een dubbelbaard sleutelslot. We hebben ook een aantal datakluizen met een elektronisch codeslot. Daarnaast beschikken de meeste gecertificeerde datakluizen over securitylevel 1 of securitylevel 2. Securitylevel 1 heeft een waardeberging contant geld van € 2.500,- euro of kostbaarheden € 5.000,- euro. Securitylevel 2 heeft een waardeberging contant geld van € 5.000,- euro of kostbaarheden € 9.000,- euro. De Datasafes Firestar beschikken zelfs over een Euroklasse 1 certificatie, wat een indicatie waardeberging van € 10.000,- euro voor contant geld of € 20.000,- euro voor kostbaarheden biedt. Daarnaast beschikken wij over diverse datakluizen die naast inbraakwerend ook brandwerend zijn. Deze zijn allemaal getest. De brandwerendheid biedt bescherming voor 60, 120 of 180 minuten.

Wilt u meer informatie over onze serverkasten met verlaagde decibel ventilatoren of bent u benieuwd naar ons volledige assortiment? Neem dan contact met ons op.