Met trots kunnen wij mededelen dat MB Safety B.V. is bekroond met het ISO/IEC 27001 certificaat voor informatiebeveiligingsbeheer.

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. In Europa worden de regels rondom de gegevensbescherming steeds meer aangescherpt. Wellicht zegt u de term AVG of ook wel bekendISO 27001 certificaat als GDPR u wat. Dit zijn de Algemene Verordening Persoonsgegevens. Dit betekent dat wij als organisatie deze informatiebeveiliging goed op orde moeten hebben om de gegevens van onze klanten te waarborgen. Deze certificering is voor drie jaar geldig. Ieder jaar worden de audits wel opnieuw uitgevoerd zodat wij nog aan alle eisen voldoen.

Waarom ISO 27001?

Een dat van persoonsgegevens kan veel invloed hebben voor ons als bedrijf. Dit heeft sterke financiële gevolgen en onze reputatie zal worden aangepast. Het is dus van groot belang dat wij de ISO 27001 certificering hebben behaald.

 • Met de ISO 27001 laten wij zien dat wij voldoen aan de strenge normeisen rondom informatiebeveiliging. Bij steeds meer klanten is de ISO 27001 een eis om de samenwerking aan te kunnen gaan.
 • De certificering helpt ons informatierisico’s te verkleinen en incidenten te voorkomen. Dit beschermt de gegevens van de klant en de reputatie voor ons als bedrijf.
 • Doordat wij het ISO 27001 certificaat hebben behaald voldoen wij aan de wet- en regelgeving rondom informatiebeveiliging.
 • Het certificaat geeft de klanten zekerheid en laat zien dat wij belang hechten aan privacy en het zorgvuldig omgaan met de persoonlijke gegevens.

Voordelen van de certificering

 1. Risico’s voorkomen
  Doordat de systemen zo zijn ingericht voor informatiebeveiliging zijn wij altijd scherp o de eventuele beveiligingsrisico’s. Hierdoor kunnen problemen snel worden voorkomen.
 2. Betrouwbaarheid verhogen
  Het certificaat draagt bij aan ons imago als betrouwbare partij die zorgvuldig omgaat met de persoonsgegevens en wet- en regelgeving naleeft.
 3. Onderscheiden van concurrenten
  Wij zetten een extra stap op het gebied van informatiebeveiliging waardoor wij ons onderscheiden van de concurrent en op de hoogte zijn van de wetten en regels.

Bent u benieuwd wat dit voor u betekent als nieuwe of bestaande klant? Neem gerust contact met ons op en wij staan u graag te woord.