Kluisdeuren, panic rooms en WK waardekamers

Een prefab kluisruimte, ook bekend als waardekamer, safe room of paneelkluis, biedt een veelzijdige oplossing voor het beveiligen van waardevolle bezittingen en belangrijke documenten binnen bedrijven. Deze kluisruimtes kunnen op maat worden gebouwd en op vrijwel elke locatie binnen uw bedrijf worden geïntegreerd. Het gebruik van compacte paneelwanden maakt het mogelijk om de ruimte volledig aan te passen aan uw specifieke eisen en wensen.

De prefab kluisruimtes zijn onderworpen aan uitgebreide tests en certificering volgens de Europese norm EN 1143-1. Deze certificering waarborgt dat de kluisruimtes voldoen aan strikte normen op het gebied van veiligheid en weerstand tegen inbraakpogingen. De beschikbare klassen variëren van klasse I tot klasse VIII, waardoor bedrijven de flexibiliteit hebben om een beveiligingsniveau te kiezen dat past bij hun specifieke behoeften en de aard van de te beschermen goederen.

De klasse-indeling volgens EN 1143-1 biedt een manier om het inbraakwerend vermogen van de kluisruimte te beoordelen. Klasse I vertegenwoordigt een basisniveau van beveiliging, terwijl klasse VIII het hoogste niveau van bescherming biedt. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken op basis van uw risicoprofiel en de waarde van de opgeslagen goederen.

Belangrijk is dat de indicatie waardebergingen, oftewel het bedrag aan waardevolle bezittingen dat de kluisruimte kan herbergen, afhankelijk zijn van de specifieke situatie. Het uiteindelijke bedrag wordt vastgesteld door de verzekeraar, en daarom is het van essentieel belang om dit voorafgaand aan de installatie met uw verzekeraar af te stemmen. Door dit vooraf te bespreken, kunnen zowel de verzekeraar als wij ervoor zorgen dat de kluisruimte volledig voldoet aan de gestelde beveiligingsnormen en dat de verzekeringsdekking optimaal is afgestemd op de waarde van de opgeslagen goederen.

Naast de beveiligingsaspecten biedt een prefab kluisruimte ook voordelen op het gebied van ruimtegebruik, flexibiliteit en installatiegemak. De mogelijkheid om de ruimte aan te passen aan specifieke behoeften maakt het een veelzijdige keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare en op maat gemaakte beveiligingsoplossing.

Kluisdeuren

Een kluisdeur is een deur die is ontworpen en geïnstalleerd als onderdeel van een kluis of veilige ruimte. Het doel van een kluisdeur is om de toegang tot de kluis te beperken en te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, diefstal of schade. Onze kluisdeuren zijn stevig en robuust gebouwd, vaak gemaakt van dikke metalen platen of composietmaterialen om te voorkomen dat ze gemakkelijk worden geforceerd of doorbroken. Ze kunnen ook voorzien zijn van speciale vergrendelingsmechanismen, zoals combinatiesloten, sleutelsloten, elektronische sloten of biometrische identificatiesystemen, om de toegang verder te beveiligen.  Wij hebben een ruim assortiment in kluisdeuren en denken graag met u mee voor de geschikte oplossing voor uw situatie.

Panic rooms

Panic rooms zijn een moderne beveiligingsfunctie die steeds populairder worden in woningen en commerciële gebouwen. Deze ruimtes zijn speciaal ontworpen om mensen te beschermen tegen inbraak, geweld of andere noodsituaties.

Een van de belangrijkste voordelen van een panic room is dat het een veilige toevluchtsoord biedt in noodsituaties. In geval van een inbraak of een ander gevaarlijk scenario kunnen bewoners of personeel zich veilig terugtrekken in de panic room, die vaak is uitgerust met versterkte deuren, beveiligingscamera’s, communicatiemiddelen en voorraden voor noodgevallen zoals voedsel en water.

WK norm waardekamers

Een WK waardekamer is een beveiligde ruimte, ontworpen voor het opslaan van waardevolle spullen zoals geld, sieraden, belangrijke documenten en andere kostbaarheden. Deze kamers worden vaak aangetroffen in banken, juweliers, hotels, overheidsinstellingen en soms ook in woningen van mensen met bijzonder waardevolle bezittingen. Onze waardekamers zijn doorgaans uitgerust met zeer sterke en veilige deuren, sloten en andere beveiligingsvoorzieningen om de inhoud te beschermen tegen diefstal, inbraak, brand en andere mogelijke gevaren.

Bunkerkit MB Safety

WK norm

Voor de waardekamers hanteren wij de WK normen. Deze normen hebben bepaalde certificeringstesten ondergaan. Zo worden de volgende onderdelen getest:

  • Weerstand tegen een statische bekleding (EN 1628)
  • Weerstand tegen een dynamische belasting (EN 1629)
  • Weerstand tegen manuele inbraakpogingen (EN 1630)

Modulaire gepantserde paneel

Het Bunkerkit-paneel bestaat uit een of meerdere lagen staal die een combinatie van materialen omvatten naargelang de gewenste prestaties. Bunkerkit is bedoeld voor de bouw van scheidingswanden of modulaire ruimtes voor de bescherming van personen en goederen.

Maatwerkoplossingen

Bij MB Safety bent u op het juiste adres voor het ontwerp en de installatie op het gebied van kluisdeuren en waardekamers. Denk hierbij aan archiefruimtes, geld en waardekamers, panic room en mobiele security containers. Door de toepassing van compacte paneelwanden kan de ruimte volledig aan uw (maat)wensen worden aangepast. De prefab ruimtes zijn getest en gecertificeerd volgens de Europese standaard EN 1143-1 en beschikbaar in de klasse I t/m VII. De bij deze klassen behorende indicatie waardebergingen zijn afhankelijk van de situatie en worden uiteindelijk vastgesteld door de verzekeraar.

Containers MB Safety
Offerte aanvraag
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Advies nodig?

Martin MB Safety