Milieu & veiligheid

Een brandveiligheidsopslagkast, ook wel bekend als een brandwerende opslagkast of brandwerende kast, is een speciaal ontworpen kast die is ontworpen om brandbare en gevaarlijke stoffen veilig op te slaan. Deze kasten zijn bedoeld om de verspreiding van vuur te vertragen en de inhoud te beschermen in geval van brand. Hier zijn enkele kenmerken van brandveiligheidsopslagkasten:

  1. Brandwerendheid: Brandveiligheidsopslagkasten zijn gebouwd met materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en vlammen. Ze zijn ontworpen om de inhoud gedurende een bepaalde tijd te beschermen tegen blootstelling aan vuur, waardoor tijd wordt gewonnen voor brandbestrijdingsmaatregelen en evacuatie.
  2. Veiligheidssloten: Deze kasten zijn uitgerust met veiligheidssloten, zoals dubbele deuren met vergrendelingsmechanismen, om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot de gevaarlijke stoffen binnenin.
  3. Ventilatie: Brandveiligheidsopslagkasten zijn vaak voorzien van ventilatieopeningen om de ophoping van dampen en gassen binnenin de kast te voorkomen. Deze ventilatieopeningen zijn echter ontworpen met speciale mechanismen om te voorkomen dat vuur van buiten naar binnen kan komen.
  4. Veiligheidslabels: Veel brandveiligheidsopslagkasten zijn voorzien van veiligheidslabels en waarschuwingsborden om gebruikers te informeren over de inhoud van de kast en de veiligheidsvoorschriften die moeten worden gevolgd.
  5. Normen en voorschriften: Brandveiligheidsopslagkasten moeten voldoen aan specifieke normen en voorschriften die zijn vastgesteld door instanties zoals de NFPA (National Fire Protection Association) en OSHA (Occupational Safety and Health Administration) om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn in het beschermen van de inhoud tegen brandgevaar.

Brandveiligheidsopslagkasten worden vaak gebruikt in laboratoria, industriële faciliteiten, ziekenhuizen, scholen en andere omgevingen waar gevaarlijke stoffen worden opgeslagen en verwerkt. Het gebruik van deze kasten draagt bij aan de algehele brandveiligheid en helpt het risico op letsel en schade te verminderen in geval van een brand.

Advies nodig?

Justin MB Safety

Maatwerkoplossingen voor milieu en veiligheidskasten

Brandveiligheidsopslagkasten volgens o.a. EN 14470-1 voor opslag van gevaarlijke stoffen en chemicaliën.

  • Brandveiligheidsopslagkast voor gevaarlijke stoffen behorende tot de ADR klasse 2, 3, 4.1, 4.2, 4.3, 5.1, 5.2, 6.1 en 8
  • Uitvoering overeenkomstig NEN-EN-14470-1 (PGS 15, CPR 15, ARAB, CODEX, VLAREM)
  • Getest en gecertificeerd volgens NEN-EN 14470-1 inclusief pictogrammen/symbolen conform ISO 3864
  • Met o.a. automatisch sluitende deuren, luchttoevoer- en afvoer en opvangbakken
Offerte aanvraag
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Advies nodig?

Justin MB Safety